Ingredience
- velké cibule 4 kusy
- máslo 30 g
- vývar, nejlépe hovězí 1 l
- sůl a pepř 1 špetka
toasty:
- tvrdý strouhaný sýr 100 g
- pesto 1 dávka
- toustový chléb 5 plátků
- olej 1 dávka
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej s máslem a na omastku smažíme za stálého míchání silnou vrstvu cibule. Poté snížíme teplotu a cibuli při nižší teplotě spíš dusíme 40 – 60 minut. Cibule za občasného míchání získá zlatavou barvu, přirozeně zkaramelizuje a nepřipálí se. Ale stále dáváme pozor! Když jsou cibule krásně hnědé, přilijeme vývar, dochutíme solí a pepřem a vařit ještě asi třicet minut.
2. Toust rozkrojíme na trojúhelníčky, pomažeme pestem, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Podáváme k polévce.
Zdroj: Cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář