reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulová polévka

Ingredience

  • velké cibule 4 kusy
  • máslo 30 g
  • vývar, nejlépe hovězí 1 l
  • sůl a pepř 1 špetka

toasty:

  • tvrdý strouhaný sýr 100 g
  • pesto 1 dávka
  • toustový chléb 5 plátků
  • olej 1 dávka

1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej s máslem a na omastku smažíme za stálého míchání silnou vrstvu cibule. Poté snížíme teplotu a cibuli při nižší teplotě spíš dusíme 40 – 60 minut. Cibule za občasného míchání získá zlatavou barvu, přirozeně zkaramelizuje a nepřipálí se. Ale stále dáváme pozor! Když jsou cibule krásně hnědé, přilijeme vývar, dochutíme solí a pepřem a vařit ještě asi třicet minut.

2. Toust rozkrojíme na trojúhelníčky, pomažeme pestem, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Podáváme k polévce.

Zdroj: Cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.