Ingredience
- cibule 500 g
- hladká mouka 3 lžíce
- masox 2 kostky
- eidam (45%) 100 g
- olej 1 dávka
- vývar 1 l
- sůl a pepř 1 špetka
- chleba 5 plátků
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, které orestujeme na oleji do zlatova. Chce to čas a nižší teplotu, aby cibule dostatečně zkaramelizovala, ztmavla, ale nepřipálila se. Poprášíme ji moukou, zarestujeme a zalijeme vývarem či vodou. Provaříme, přidáme masox, v případě potřeby sůl, opepříme, dochutíme. Mezitím, co se polévka vaří, usmažíme nebo si ugrilujeme krajíčky chleba, které položíme na polévku doprostřed talíře. Horké posypeme nastrouhaným sýrem a ještě chvilku zapečeme v troubě nebo pod grilem.
Zdroj: Cibulová polévka se sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka-se-syrem [On-line 05.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář