- cibule 5 ks
- sůl 1 lžička
- máslo 30 g
- černý pepř 5 kulička
- olej 2 lžíce
- hladká mouka 1 lžička
- polévkové koření 5 kapka
- voda nebo vývar 1.5 l
- rohlík nebo kousek bagety 3 ks
- ementál 150 g
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka a osmažíme na části oleje a másla dorůžova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo vývarem a přikápneme polévkové koření. Posolíme, přidáme pepř a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr jemně nastrouháme.
Na plátky nakrájené rohlíky osmažíme na zbytku oleje a másla a klademe je do polévkové mísy střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme horkou polévkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka-z-cardaillacu [on-line 20.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář