reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulová z Cardaillacu

  • cibule 5 ks
  • sůl 1 lžička
  • máslo 30 g
  • černý pepř 5 kulička
  • olej 2 lžíce
  • hladká mouka 1 lžička
  • polévkové koření 5 kapka
  • voda nebo vývar 1.5 l
  • rohlík nebo kousek bagety 3 ks
  • ementál 150 g

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka či půlkolečka a osmažíme na části oleje a másla dorůžova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo vývarem a přikápneme polévkové koření. Posolíme, přidáme pepř a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr jemně nastrouháme.

Na plátky nakrájené rohlíky osmažíme na zbytku oleje a másla a klademe je do polévkové mísy střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme horkou polévkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka-z-cardaillacu [on-line 20.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.