- 400 g hovězího masa předního
- 1 slepice nebo kuře
- divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list)
- cibule
- 500 g kořenové zeleniny
- 2 cibule
- hlavička česneku
- 2 ostravské klobásy
- 200 g uzeného masa
- 100 g rajského protlaku
- 200 g namočených fazolí
- 100 g namočených krup
- 1/4 zelí
- 1/4 kapusty
- pepř
- sůl
Slepici a hovězí maso uvaříme s divokým kořením, cibulí a solí doměkka.
Vývar scedíme, kuřecí maso obereme od kostí a stejně jako hovězí ho nakrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme na větší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a česnek, osmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a uzené, zarestujeme s rajským protlakem, zalijeme vývarem, vložíme den předem namočené fazole a kroupy a vaříme do změknutí.
Jakmile je zelenina měkká, přidáme do polévky hovězí a kuřecí maso, kapustu a zelí nakrájené na kostičky, chvilku povaříme, dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Kluci v akci recepty http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-03.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=297
Poslední tip, trik či komentář