na těsto:
- 500 g hladké mouky
350 g másla
150 g cukr moučky
1 vejce
1 citron
na krém:
- 250 ml citronové šťávy
250 g cukru krystal
250 g másla
30 g pudinkového prášku
5 vajec
Z mouky, másla, cukru, vejce a citronové kůry uhněteme vláčné těsto, které necháme asi hodinu odležet. Poté z něj vyválíme tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, tu dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 10 až 15 minut do zlatova. Než koláč vychladne, připravíme si náplň: cukr smícháme s větší částí citronové šťávy, přidáme máslo a přivedeme k varu. Zahustíme zálivkou ze zbytku citronové šťávy, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek a vejce. Za stálého míchání důkladně provaříme a ještě teplým krémem naplníme koláč. Necháme ztuhnout a podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/288-citronovy-kolac/
Poslední tip, trik či komentář