reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Citronový koláč

na těsto:

  • 500 g hladké mouky
    350 g másla
    150 g cukr moučky
    1 vejce
    1 citron

na krém:

  • 250 ml citronové šťávy
    250 g cukru krystal
    250 g másla
    30 g pudinkového prášku
    5 vajec

Z mouky, másla, cukru, vejce a citronové kůry uhněteme vláčné těsto, které necháme asi hodinu odležet. Poté z něj vyválíme tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, tu dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 10 až 15 minut do zlatova. Než koláč vychladne, připravíme si náplň: cukr smícháme s větší částí citronové šťávy, přidáme máslo a přivedeme k varu. Zahustíme zálivkou ze zbytku citronové šťávy, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek a vejce. Za stálého míchání důkladně provaříme a ještě teplým krémem naplníme koláč. Necháme ztuhnout a podáváme se šlehačkou a čerstvým ovocem

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/288-citronovy-kolac/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.