Potřebujeme:
- 2 pomeranče
- ½ l pomerančové šťávy
- šťávu z 1 limetky
- 250 ml bílého smetanového jogurtu
- 50 g medu
- 4 plátky bílé želatiny
- 150 ml dezertního bílého vína
- 4 polévkové lžíce pomerančového likéru
- 8 porcí citronového sorbetu
- 0,4 l Prosecca nebo jiného sektu
- 2 stonky meduňky
Pomeranče vymačkáme, zbytek dužniny pokrájíme. Pomerančovou šťávu povaříme s dužninou, limetkovou šťávou a medem. Rozmixujeme ponorným mixérem, prolisujeme jemným sítem a necháme na teple zredukovat na hustý sirup.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Bílé víno zahřejeme a vymačkanou želatinu v něm rozpustíme. Přidáme pomerančový destilát a sirup, promícháme s jogurtem a přes jemné síto scedíme a naplníme do vychlazené šlehačkové lahve. Postupně našroubujeme dvě bombičky na šlehačku, silně zatřepeme a asi 3 hodiny necháme chladit.
Do skleniček dáme porci citronového sorbetu a do poloviny doplníme Proseccem. Navrch nastříkneme espumu a ozdobíme lístečkem meduňky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/citronovy-sorbet-s-jogurtovo-pomerancovou-penou-16-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář