reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Frikase s hráškem

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g tresky,
  • 300 ml rybího vývaru,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 šalotku nadrobno,
  • 200 ml bílého vína,
  • 1 lžíci hladké mouky,
  • vyloupaný hrášek,
  • cukrové lusky,
  • citron

Rybu osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme pošírovat rybu do rybího vývaru a pak ji vyndáme na talíř. Do pánve dáme máslo. Vsypeme na něj šalotku a zesklovatíme. Vlijeme víno a vyvaříme ho. Pak vsypeme mouku a orestujeme ji. Pak do jíšky vlijeme vývar z pošírované ryby a provaříme. Osolíme opepříme a necháme provářet. Pak do omáčky vrátíme pošírovanou rybu a prohřejeme.
Do kastrůlku dáme máslo, víno a mrkev na malé kostičky a dusíme. Pak přidáme hrášek a cukrové lusky porájené na nudličky. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme jasmínovou rýži, k ní frikase a orestovanou mrkev s hráškem. Ozdobíme kerblíkem a řeřichou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/frikase-s-hraskem-31-8-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.