reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Citronový sorbet s jogurtovo-pomerančovou pěnou

Potřebujeme:

  • 2 pomeranče
  • ½ l pomerančové šťávy
  • šťávu z 1 limetky
  • 250 ml bílého smetanového jogurtu
  • 50 g medu
  • 4 plátky bílé želatiny
  • 150 ml dezertního bílého vína
  • 4 polévkové lžíce pomerančového likéru
  • 8 porcí citronového sorbetu
  • 0,4 l Prosecca nebo jiného sektu
  • 2 stonky meduňky

Pomeranče vymačkáme, zbytek dužniny pokrájíme. Pomerančovou šťávu povaříme s dužninou, limetkovou šťávou a medem. Rozmixujeme ponorným mixérem, prolisujeme jemným sítem a necháme na teple zredukovat na hustý sirup.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Bílé víno zahřejeme a vymačkanou želatinu v něm rozpustíme. Přidáme pomerančový destilát a sirup, promícháme s jogurtem a přes jemné síto scedíme a naplníme do vychlazené šlehačkové lahve. Postupně našroubujeme dvě bombičky na šlehačku, silně zatřepeme a asi 3 hodiny necháme chladit.
Do skleniček dáme porci citronového sorbetu a do poloviny doplníme Proseccem. Navrch nastříkneme espumu a ozdobíme lístečkem meduňky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/citronovy-sorbet-s-jogurtovo-pomerancovou-penou-16-9-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.