Ingredience
- větší cibule 2 kusy
- česnek 5 stroužků
- cizrna 500 g
- olej (nejlépe bengálský hořčičný nebo olivový) 1 dávka
- chilli paprička 1 kus
- třetina lžičky římského kmínu (kumin) 1 dávka
- půl lžičky mletého koriandru 1 dávka
- půl lžičky kurkumy 1 dávka
- čerstvý zázvor 3 plátky
- bobkový list 3 kusy
- sůl 1 lžička
Cizrnu namočíme jeden den dopředu. Poté vaříme, dokud nezměkne (cca 40minut) a následně přecedíme. Jemně si předehřejeme hrnec a nalijeme do něho olej, na kterém po prohřátí osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a papričku, které před tím nakrájíme na plátky. Při smažení za stálého míchání postupně přidáme zázvor, sůl, bobkové listy, kurkumu, koriandr a římský kmín. Vše osmahneme tak, aby se nám cibule nezačala připalovat. Přidáme cizrnu a ještě asi dvě minuty mícháme. Vložíme do mísy a popřípadě můžeme pokapat limetkou nebo obohatit listovým salátem.
Zdroj: Cizrna po bengálsku ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cizrna-po-bengalsku [On-line 14.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář