reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cizrna po bengálsku

Ingredience

  • větší cibule 2 kusy
  • česnek 5 stroužků
  • cizrna 500 g
  • olej (nejlépe bengálský hořčičný nebo olivový) 1 dávka
  • chilli paprička 1 kus
  • třetina lžičky římského kmínu (kumin) 1 dávka
  • půl lžičky mletého koriandru 1 dávka
  • půl lžičky kurkumy 1 dávka
  • čerstvý zázvor 3 plátky
  • bobkový list 3 kusy
  • sůl 1 lžička

Cizrnu namočíme jeden den dopředu. Poté vaříme, dokud nezměkne (cca 40minut) a následně přecedíme. Jemně si předehřejeme hrnec a nalijeme do něho olej, na kterém po prohřátí osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a papričku, které před tím nakrájíme na plátky. Při smažení za stálého míchání postupně přidáme zázvor, sůl, bobkové listy, kurkumu, koriandr a římský kmín. Vše osmahneme tak, aby se nám cibule nezačala připalovat. Přidáme cizrnu a ještě asi dvě minuty mícháme. Vložíme do mísy a popřípadě můžeme pokapat limetkou nebo obohatit listovým salátem.

Zdroj: Cizrna po bengálsku ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cizrna-po-bengalsku  [On-line 14.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.