reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Clam chowder – polévka z mušlí

6 porcí

  • 30 g másla
  • 2 cibule
  • 1 řapík řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 700 g mušlí z konzervy, mražených nebo čerstvých bez skořápky
  • asi 500 ml vroucí vody
  • 2 lžičky soli
  • ¼ lžičky černého mletého pepře
  • 500 ml smetany
  • snítka kopru
  • 50 g slaniny

V hrnci rozehřejeme 20 g másla a orestujeme na něm kostičky cibule, najemno nakrájený celer a rozmačkaný česnek. Přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, mušle včetně nálevu (pokud vaříme čerstvé, použijeme redukovaný vývar), zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zakrytá, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme poklicí a pozvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Polévku můžeme i částečně (nahrubo) rozmixovat.

Na závěr přidáme smetanu, kopr, zjemníme zbylým máslem, prohřejeme (už nevaříme) a podáváme s vypečenými plátky slaniny.

Zdroj: Kluci v akci

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.