6 porcí
- 30 g másla
- 2 cibule
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 700 g mušlí z konzervy, mražených nebo čerstvých bez skořápky
- asi 500 ml vroucí vody
- 2 lžičky soli
- ¼ lžičky černého mletého pepře
- 500 ml smetany
- snítka kopru
- 50 g slaniny
V hrnci rozehřejeme 20 g másla a orestujeme na něm kostičky cibule, najemno nakrájený celer a rozmačkaný česnek. Přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, mušle včetně nálevu (pokud vaříme čerstvé, použijeme redukovaný vývar), zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zakrytá, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme poklicí a pozvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Polévku můžeme i částečně (nahrubo) rozmixovat.
Na závěr přidáme smetanu, kopr, zjemníme zbylým máslem, prohřejeme (už nevaříme) a podáváme s vypečenými plátky slaniny.
Zdroj: Kluci v akci
Poslední tip, trik či komentář