- 100 ml smetany ke šlehání (30 % tuku)
- 200 ml smetany (40 % tuku) k našlehání
- 150 g hořké čokolády s obsahem kakaa min. 70 %
- 2 lžíce cukru
- 2 žloutky
- 4 lžíce kysané smetany
- hrst nepražených pistácií
- maliny
V rendlíku uvedeme do varu 100 ml smetany s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme žloutky. Dobře zamícháme, vsypeme nalámanou čokoládu a důkladně promícháme. Necháme vychladnout a ztuhnout.
Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a necháme dobře vychladit.
Těsně před podáváním dáme na každou porci lžičku kysané smetany, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme čerstvými malinami.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-1 [On-line 19.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář