reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna

  • 100 ml smetany ke šlehání (30 % tuku)
  • 200 ml smetany (40 % tuku) k našlehání
  • 150 g hořké čokolády s obsahem kakaa min. 70 %
  • 2 lžíce cukru
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce kysané smetany
  • hrst nepražených pistácií
  • maliny

V rendlíku uvedeme do varu 100 ml smetany s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme žloutky. Dobře zamícháme, vsypeme nalámanou čokoládu a důkladně promícháme. Necháme vychladnout a ztuhnout.

Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a necháme dobře vychladit.

Těsně před podáváním dáme na každou porci lžičku kysané smetany, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme čerstvými malinami.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-1 [On-line 19.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.