reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna

Na 4 porce potřebujeme:

  • 250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku,
  • polovina lusku vanilky,
  • 250 g mléčné čokolády,
  • 50 ml vaječného likéru,
  • 100 g čerstvých jahod,
  • máta

Smetanu přivedeme k varu se zrníčky vanilkového lusku. Odstavíme z ohně a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak uložíme do chladničky a necháme do druhého dne vychladit.

Po vychlazení vyšleháme robotem na pevnou pěnu a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Do sklenek na vysoké nožce dáme likér a na něj nastříkáme čokoládovou pěnu. Ozdobíme čerstvými jahodami a mátou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladova-pena-19-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.