Na 4 porce potřebujeme:
- 250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku,
- polovina lusku vanilky,
- 250 g mléčné čokolády,
- 50 ml vaječného likéru,
- 100 g čerstvých jahod,
- máta
Smetanu přivedeme k varu se zrníčky vanilkového lusku. Odstavíme z ohně a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak uložíme do chladničky a necháme do druhého dne vychladit.
Po vychlazení vyšleháme robotem na pevnou pěnu a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Do sklenek na vysoké nožce dáme likér a na něj nastříkáme čokoládovou pěnu. Ozdobíme čerstvými jahodami a mátou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladova-pena-19-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář