reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna s borůvkami

Ingredience
čokoládová pěna:

  • smetana ke šlehání – tmavá 100 ml
  • smetana ke šlehání – světlá 200 ml
  • hořká čokoláda 100 g
  • cukr 2 lžíce
  • žloutek 2 kusy
  • borůvky 1 dávka

domácí zmrzlina:

  • mascarpone 1 kus
  • smetana ke šlehání – 30% 200 ml
  • cukr 2 lžíce
  • žloutek 2 kusy
  • tmavá čokoláda 100 g
  • kůra z 1 citronu 1 dávka
  • borůvky 1 dávka

1. Čokoládová pěna: V hrnci uvedeme do varu 100ml třicetiprocentní smetany s cukrem, stáhneme z ohně a přidáme žloutky, nalámanou čokoládu a dobře rozmícháme, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a vychladíme. Před podáváním dozdobíme borůvkami.

2. Domácí zmrzlina: Ušleháme dva žloutky s cukrem, přidáme mascarpone, vedle v míse vyšleháme šlehačku do tuha a obě hmoty propojíme. Přidáme najemno nasekanou čokoládu a borůvky. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a zalijeme hmotou, nahoře posypeme borůvkami a dáme vychladit do lednice alespoň na pět hodin. Před podáváním necháme mírně odležet v teple a nakrájíme na tenké plátky.

Zdroj: Čokoládová pěna s borůvkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-s-boruvkami [On-line 16.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.