Suroviny
- hořká čokoláda 70% 250 g
- mléko 150 ml
- med 1-2 lžíce
- vejce 2 ks
- sůl špetka
- jahody
- borůvky
- smetana ke šlehání
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Když se čokoláda začne rozpouštět, přidáme horké mléko a zahříváme, až se suroviny spojí. Čokoládu necháme vychladnout. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky zašleháme do čokolády a přidáme lžíci medu. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha. Čokoládovou hmotu opatrně zamícháme do bílkového sněhu. Tento krém naplníme do pohárů nebo misek a necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním ozdobíme ovocem a šlehačkou.
Zdroj: Čokoládová pěna s borůvkami a jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-s-boruvkami-jahodami [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář