Suroviny
- tmavá čokoláda 70% kakaa 180 g
- vejce 3 ks
- máslo 1 lžíce
- cukr na přisazení
- rum, likér nebo jiný alkohol 2 lžíce
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky. Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete mít pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.
Zdroj: Čokoládová pěna se šlehačkou a borůvkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-se-slehackou-boruvkami [On-line 22.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář