Suroviny
- hořká čokoláda 70% kakaa 160 g
- mascarpone 300 g
- smetana ke šlehání 140 ml
- Baileys likér 5 lžic
- pomernč 1 ks
Na ozdobu
- čokoláda na hoblinky 100 g
- máta
Čokoládu nalámejte do misky, vložte do mikrovlnky a nechte ji úplně rozpustit. Když zapnete mikrovlnnou troubu na nejvyšší výkon, trvá to asi dvě minuty. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.
Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny), ještě trochu nasekané čokolády a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte s nazdobenou mátou a měsíčkem pomeranče.
Zdroj: Čokoládové mascarpone s čokoládovými hoblinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-mascarpone-s-cokoladovymi-hoblinkami [On-line 29.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář