reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrová roláda, domácí pečivo

Suroviny

  • eidamská cihla 30% 300 g
  • vejce uvařené natvrdo 3 ks
  • strouhaný nebo tavený sýr 3-4 ks
  • šunka nebo šunkový salám 4-5 plátků
  • naložená kapie
  • máslo kousek
  • cibule 1 ks

domácí houstičky:

  • hladká mouka 500 g
  • olej 2 lžíce
  • mléko 1 hrnek
  • droždí
  • vejce 1 ks
  • sůl 1 lžička

Z plátků sýra vytvoříme na pečicím papíru plát, který se jemně překrývá v okrajích. V horké troubě sýr roztavíme. Nebo můžeme sýr nechat roztavit v horké vodě a v mikrotenovém sáčku, pak ho vyklopit na desku a rozválet. Pak si připravíme náplň. Cibulku nakrájíme najemno a smícháme ji s ostatními ingrediencemi: povoleným máslem a taveným sýrem na pomazánku. Vychladlý sýrový plát rovnoměrně potřeme pomazánkou, přidáme pokrájená vajíčka a plátky naložené nebo pečené kapie a zabalíme roládu, kterou necháme ztuhnout v ledničce. Podáváme s domácím pečivem.

Na domácí houstičky si dáme do robotu půl kila hladké mouky a k tomu přilijeme kvásek, který jsme si připravili z teplého mléka a rozemnutého droždí s cukrem. Necháme dobře propracovat s olejem a lžičkou soli. Z těsta upleteme houstičky, které necháme v teple asi dvacet minut vykynout a pak je potřeme vajíčkem, posypeme a kmínem a upečeme do zlatova v troubě.

Zdroj: Sýrová roláda, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrova-rolada-domaci-pecivo  [On-line 29.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.