reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové mascarpone s čokoládovými hoblinkami

Suroviny

  • hořká čokoláda 70% kakaa 160 g
  • mascarpone 300 g
  • smetana ke šlehání 140 ml
  • Baileys likér 5 lžic
  • pomernč 1 ks

Na ozdobu

  • čokoláda na hoblinky 100 g
  • máta

Čokoládu nalámejte do misky, vložte do mikrovlnky a nechte ji úplně rozpustit. Když zapnete mikrovlnnou troubu na nejvyšší výkon, trvá to asi dvě minuty. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.

Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny), ještě trochu nasekané čokolády a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte s nazdobenou mátou a měsíčkem pomeranče.

Zdroj: Čokoládové mascarpone s čokoládovými hoblinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-mascarpone-s-cokoladovymi-hoblinkami  [On-line 29.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.