[print_this]
- kvalitní hořká čokoláda 120 g
- máslo (20g na vymazání) 110 g
- cukr 120 g
- vejce 3 kusy
- hladké mouky + 1 lžíce 40 g
- instantní káva 2 lžičky
- kakao 15 g
Čokoládu nalamte na kousky a spolu s máslem ji rozpusťte ve vodní lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Vymíchejte hladké řídké těsto. Formičky nebo 6 kávových či 4 čajové hrnky vymažte máslem a vysypte moukou a rozlijte do nich čokoládovou směs. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 C. Po upečení moučník ve formě opatrně obkružte nožem, aby šel snadno vyklopit. Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté. K moučníku přidáme na dezertní talíř horké maliny a vanilkovou zmrzlinu.
Zdroj: Čokoládové suflé s vanilkovou zmrzlinou a horkými malinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-sufle-1t [On-line 5.3.2012]
[/print_this]
Poslední tip, trik či komentář