reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové suflé se zmrzlinou

Suroviny

  • kvalitní hořká čokoláda 200 g
  • máta na ozdobení
  • máslo 50 g
  • brusinkový nebo rybízový kompot
  • třtinový cukr 150 g
  • vejce 3 s
  • hladká mouka 70 g
  • vanilková zmrzlina

Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky.

V jedné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně. Pečeme při 210stupních 10 až 15minut a podáváme se zmrzlinou, ohřátým kompotem a mátou.

Zdroj: Čokoládové suflé se zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-sufle-se-zmrzlinou-0  [On-line 31.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.