Suroviny
- kvalitní hořká čokoláda 200 g
- máta na ozdobení
- máslo 50 g
- brusinkový nebo rybízový kompot
- třtinový cukr 150 g
- vejce 3 s
- hladká mouka 70 g
- vanilková zmrzlina
Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky.
V jedné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.
Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně. Pečeme při 210stupních 10 až 15minut a podáváme se zmrzlinou, ohřátým kompotem a mátou.
Zdroj: Čokoládové suflé se zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladove-sufle-se-zmrzlinou-0 [On-line 31.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář