Suroviny
- Bebe sušenky 2 balení
Čokoládové ganache
- smetana ke šlehání (min 30%) 200 ml
- hořká/mléčná čokoláda na vaření 200 g
Smetanová náplň
- smetana ke šlehání (min 30 %) 40 ml
- mascarpone 250 g
- vanilkový extrakt nebo cukr 1 lžička
- práškový cukr 1 lžíce
- banán 3 ks
Malinová omáčka
- maliny
- cukr
- pomerančový džus
Čokoládové ganache: Smetanu zahřejeme a do horké smetany přidáme čokoládu, která se v ní rozpustí. Necháme vychladnout alespoň dvě hodiny, aby směs částečně ztuhla.
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s práškovým cukrem dotuha. Mascarpone prošleháme s vanilkou/ vanilkovým cukrem. Obě hmoty spojíme do hladkého krému.
Do vhodné nádoby (nejlépe obdélníkového tvaru) rozložíme sušenky a na ně rozetřeme ztuhlou čokoládu. Na čokoládu poklademe na tenčí kolečka nakrájené banány a na ně rozetřeme smetanovou náplň. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Banány tedy vyjdou do dvou vrstev. Dezert ukončíme vrstvami – sušenky, čokoláda, smetanová náplň, navrch nalijeme zbytek čokolády. Pokud bude čokoláda moc ztuhlá, tak ji můžeme trošku rozehřát. Lasagne necháme alespoň dvě hodiny stát v lednici.
Malinová omáčka: Na pánvi necháme opatrně a pomalu zkaramelizovat cukr do světle hnědé barvy. Poté přidáme trochu pomerančového džusu a čerstvé či mražené maliny. Snažíme se směs nemíchat vařečkou, aby se maliny úplně nerozpadly, takže pouze kroužíme pánvičkou.
Zdroj: Čokoládovo-smetanové lasagne s malinovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovo-smetanove-lasagne-s-malinovou-omackou [On-line 01.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář