Na čokoládový krém potřebujeme:
- 300 g 70% hořké čokolády,
- 240 ml 31% smetany ke šlehání,
- 150 g medu,
- 30 g kakaa,
- 4 žloutky,
- 100 g másla,
- 1 šálek espresa
Vanilkový krém:
- 150 ml 35 % smetany ke šlehání,
- 250 g mascarpone,
- 1 vanilkový lusk,
- 2 lžíce moučkového cukru,
- čerstvé ovoce na zdobení
Čokoládu s máslem rozpustíme. Žloutky dáme do misky na vodní lázeň a šleháme do pěny. Do rozpuštěné čokolády vmícháme med. Do žloutků přidáme kakao a kávu. Čokoládu smícháme se žloutkovou směsí a prošleháme. Našleháme smetanu a přidáme do čokoládového krému. Krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme do sklenek. Vložíme do lednice.
Připravíme vanilkový krém – smetanu, kterou jsme den předem svařili s vanilkou, vyšleháme s cukrem dotuha. Do misky dáme mascarpone, přidáme šlehačku a promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do sklenek s čokoládovým krémem. Ozdobíme ovocem.
Zdroj: Čokoládovo-vanilkový krém; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladovo-vanilkovy-krem-29-10-2014.html [On-line 31.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář