reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládovo-vanilkový krém

Na čokoládový krém potřebujeme:

  • 300 g 70% hořké čokolády,
  • 240 ml 31% smetany ke šlehání,
  • 150 g medu,
  • 30 g kakaa,
  • 4 žloutky,
  • 100 g másla,
  • 1 šálek espresa

Vanilkový krém:

  • 150 ml 35 % smetany ke šlehání,
  • 250 g mascarpone,
  • 1 vanilkový lusk,
  • 2 lžíce moučkového cukru,
  • čerstvé ovoce na zdobení

Čokoládu s máslem rozpustíme. Žloutky dáme do misky na vodní lázeň a šleháme do pěny. Do rozpuštěné čokolády vmícháme med. Do žloutků přidáme kakao a kávu. Čokoládu smícháme se žloutkovou směsí a prošleháme. Našleháme smetanu a přidáme do čokoládového krému. Krém dáme do cukrářského sáčku a naplníme do sklenek. Vložíme do lednice.

Připravíme vanilkový krém – smetanu, kterou jsme den předem svařili s vanilkou, vyšleháme s cukrem dotuha. Do misky dáme mascarpone, přidáme šlehačku a promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme do sklenek s čokoládovým krémem. Ozdobíme ovocem.

Zdroj: Čokoládovo-vanilkový krém; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladovo-vanilkovy-krem-29-10-2014.html [On-line 31.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.