Ingredience
- tabulka čokolády na vaření 2 kusy
- máslo 125 g
- vejce 6 kusů
- hladká mouka 6 lžic
- cukr 6 lžic
Obě čokolády si spolu s máslem rozpustíme nad párou. Do jiné misky rozklepneme tři celá vejce a tři žloutky. Ze zbylých bílků vyšleháme sníh. Do vajíček vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem, prosátou hladkou mouku a cukr. Nakonec přidáme ušlehaný sníh. Dáme do formy – formiček a necháme péct na 160 stupňů do dvaceti minut. Moučník se podává teplý, aby uprostřed zůstala ještě teplá čokoláda.
Zdroj: Čokoládový dezert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-dezert [On-line 11.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář