reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový dortík

Ingredience

  • hořká čokoláda 60% 400 g
  • vejce 6 kusů
  • likér amaretto 0.5 sklenice
  • uvařená silná káva 3 lžičky
  • mražené maliny 300 g
  • cukr moučka 1 dávka
  • čerstvé maliny a máta na ozdobu 1 dávka

na korpus:

  • vejce 4 kusy
  • tři čtvrtiny hrnku cukru krupice 1 dávka
  • polohrubá mouka 1 sklenice
  • teplá voda 4 lžíce

1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme mandlový likér amaretto a tři lžičky silné kávy. Spojíme dohromady. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mísy se žloutky přilijeme rozpuštěnou čokoládu a spojíme v jednolitou hmotu. Potom opatrně přimícháme tuhý sníh. A dáme chladit.

2. Piškotový korpus si připravíme tak, že oddělíme žloutky od bílků a opět vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme, dokud nemají světle žlutou barvu. Přidáme mouku a vodu. Poté přimícháme tuhý sníh a spojíme. Na plech si připravíme pečicí papír a na ten nalijeme těsto, které roztáhneme do stran, aby mělo na všech místech stejnou výšku. Dáme péct, dokud korpus není narůžovělý a poté necháme vychladit.

3. Když máme vychlazený korpus, použijeme tvarovací formy, a vykrojíme s nimi korpus. Do tvořítek, která mají naspodu těsto, nalijeme čokoládovou pěnu, navrchu zahladíme a dáme chladit. Před podáváním rozehřejeme mražené maliny a dle vlastní chuti dosladíme moučkovým cukrem. Z tvořítek vyndáme dezert, ozdobíme malinou a mátou a přidáme malinový rozvar. Můžeme podávat.

Zdroj: Čokoládový dortík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-dortik-1 [On-line 10.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.