reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK

Suroviny:

  • 50 g hladké mouky
  • 180 g hořké čokolády
  • 65 g moučkového cukru
  • 50 g mandlové moučky
  • 125 g bílků
  • 75 g másla
  • kypřící prášek
  • vanilkový lusk
  • čokoládové kuličky
  • lesní ovoce na ozdobu

na omáčku:

  • smetana
  • moučkový cukr
  • whisky

V kastrůlku nechte rozehřát máslo a přeceďte ho. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. V dalším kastrůlku ohřejte smetanu, do které přidejte zrníčka z vanilkového lusku. Pak všechny ingredience pomalu smíchejte dohromady. Do mísy nasypte mandlovou moučku, moučkový cukr, kypřící prášek, hladkou mouku a bílky. Pak vmíchejte čokoládovou směs a vytvořte těsto. Formičky vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a navrch ozdobte čokoládovými kuličkami.

Troubu rozehřejte na 170 stupňů a pečte 15 minut. Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte smetanu, moučkový cukr a kapku whisky. Omáčku nandejte na talíř, položte na ni dortík, ozdobte ovocem a na závěr ještě posypte moučkovým cukrem.

Zdroj: ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.