Suroviny
- vejce 4 ks
- šlehačka na ozdobení
- žloutek 4 ks
- máslo 180 g
- čokoláda (alespoň 70%) 180 g
- cukr krupice 120 g
- hladká mouka 12 g
- granko
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit celá. V míse rozmícháme vajíčka, žloutky a cukr, přidáme rozpuštěnou čokoládu a mouku, vše řádně zamícháme. Misky vymažeme máslem, vysypeme moukou a naplníme je přibližně do poloviny. Pečeme 7-8 minut v předehřáté troubě vyhřáté na 220°C. Fondanty vyklopíme z misek do dvou minut od vyndání z trouby a hned podáváme. K fondantům je dobré podávat zmrzlinu nebo malinovou či jahodovou omáčku.
Zdroj: Čokoládový dortík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-dortik-2 [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář