Ingredience
- 70% kvalitní čokoláda 100 g
- vejce 2 kusy
- cukr krystal 50 g
- hladká mouka 20 g
- máslo 60 g
- máslo na vymazání formiček 10 g
- med 2 lžičky
- cukr krystal 1 lžička
- kakao na vysypání formiček 10 g
- mražené jahody a maliny 300 g
- pistáciové zmrzliny 100 g
Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté pěny. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku. Hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 4 a půl minuty, bábovička by měla uvnitř zůstat tekutá. Po vyklopení podáváme s pistáciovou zmrzlinou a horkým ovocem.
Zdroj: Čokoládový fondant; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant [On-line 09.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář