reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant

Ingredience

  • 70% kvalitní čokoláda 100 g
  • vejce 2 kusy
  • cukr krystal 50 g
  • hladká mouka 20 g
  • máslo 60 g
  • máslo na vymazání formiček 10 g
  • med 2 lžičky
  • cukr krystal 1 lžička
  • kakao na vysypání formiček 10 g
  • mražené jahody a maliny 300 g
  • pistáciové zmrzliny 100 g

Vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté pěny. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku. Hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 4 a půl minuty, bábovička by měla uvnitř zůstat tekutá. Po vyklopení podáváme s pistáciovou zmrzlinou a horkým ovocem.

Zdroj: Čokoládový fondant; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant [On-line 09.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.