Suroviny
- hořká čokoláda 100 g
- máslo 90 g
- hladká mouka 50 g
- vejce 3 ks
- cukr krupice 90 g
- máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček
- mražené maliny 300 g
- cukr 2 lžíce
Čokoládu si rozpustíme s máslem. Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme cukr. Obě směsi zlehka spojíme, přidáme mouku. Misky dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto rozdělíme do formiček a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca5 minut. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje.
Malinový přeliv: Maliny dáme do rendlíku spolu s cukrem a troškou vody. Necháme rozpustit a povaříme asi 5 minut, pak přepasírujeme přes sítko. Omáčku dle konzistence ještě povaříme nebo zředíme trochou vody a necháme projít varem.
Zdroj: Čokoládový fondant s malinovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-malinovym-prelivem [On-line 28.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář