reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Čokoládový fondant s malinovým přelivem

Suroviny

  • hořká čokoláda 100 g
  • máslo 90 g
  • hladká mouka 50 g
  • vejce 3 ks
  • cukr krupice 90 g
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček
  • mražené maliny 300 g
  • cukr 2 lžíce

Čokoládu si rozpustíme s máslem. Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme cukr. Obě směsi zlehka spojíme, přidáme mouku. Misky dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto rozdělíme do formiček a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca5 minut. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje.

Malinový přeliv: Maliny dáme do rendlíku spolu s cukrem a troškou vody. Necháme rozpustit a povaříme asi 5 minut, pak přepasírujeme přes sítko. Omáčku dle konzistence ještě povaříme nebo zředíme trochou vody a necháme projít varem.

Zdroj: Čokoládový fondant s malinovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-malinovym-prelivem  [On-line 28.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.