Suroviny
- mražené maliny 100 g
- vejce 2 ks
- čokoláda 70% 100 g
- máslo 60 g
- cukr krupice 50 g
- hladká mouka
- med 1 lžíce
- kakao
- máslo na vymazání formiček
Vyšleháme celé vajíčka s cukrem do husté pěny, máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku.Hmotu plníme do mističek vymazaným máslem a vysypaným kakaem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 4,5–5 minut, bábovička by uvnitř měla zůstat tekutá.Po vyklopení podáváme s vanilkovou zmrzlinou a malinovým přelivem(na ozdobení můžeme použít i čerstvé maliny a list máty).
Malinovým přeliv: Mražené maliny vložíme do hrnce, nalijeme kapku vody (na rozpuštění), přidáme lžíci medu a lžíci cukru a povaříme.
Zdroj: Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-vanilkovou-zmrzlinou [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář