Suroviny
- hořká čokoláda 150 g
- hladká mouka 55 g
- máslo 100 g
- vejce 3 ks
- cukr krupice 150 g
- kompotované třešně
- balzamiková redukce
Na vymazání formiček:
- máslo
- polohrubá mouka
Rozehřejeme si troubu na 190 až 200°C. Vejce a čokoládu rozehřejeme na vodní lázni, ušleháme vejce a po lžících do něj přidáváme cukr. Hnědé vlijeme do žlutého a jemně vše metličkou spojíme. Prosátou mouku ještě něžněji vmícháme do těsta. Můžeme přidat i špetku chilli. Vymažeme a vysypeme formičky. Vložíme do vyhřáté trouby na požadovanou dobu, což je asi deset minut.
Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje. Vyjmeme, necháme lehce vychladnout, vyklopíme. Přidáme višňovou omáčku, kterou jsme si připravili na pánvi z višní a balsamicové redukce. Ozdobíme višněmi a přidáním kopečku zmrzliny také nic nezkazíme.
Zdroj: Čokoládový fondant s višněmi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-visnemi [On-line 19.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář