reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant

Ingredience
zmrzlina:

  • cukr krystal 3 lžíce
  • smetana 300 ml
  • vanilkový lusk 1 kus

fondant:

  • máslo 100 g
  • tabulka kvalitní hořké čokolády 1 kus
  • hrubá mouka 2 lžíce
  • hladká mouka 120 g
  • vejce 4 kusy
  • sůl 1 špetka
  • moučkový cukr 2 lžíce

jahodový přeliv:

  • cukr krystal 3 lžíce
  • čerstvé nebo mražené jahody 1 dávka
  • voda 5 cl

1. Zmrzlina: Cukr zkaramelizujeme, přidáme smetanu a vanilkový lusk. Povaříme a po vychladnutí dáme do mrazáku, kde necháme mrazit přes noc.

2. Fondant: Hladkou mouku prosejeme do misky společně s moučkovým cukrem a špetkou soli. Vše promícháme. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo s čokoládou a nalijeme do misky k mouce s cukrem. Důkladně promícháme a přidáme čtyři vejce. Do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných mističek nalijeme vzniklou směs. Pečeme na 180 °C asi deset minut tak, aby směs zůstala uvnitř tekutá, ale na povrchu byla upečená. Vyklopíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.

3. Jahodový přeliv: Cukr zkaramelizujeme, přidáme nakrájené jahody s vodou, důkladně povaříme pod pokličkou a rozmixujeme. Přeliv naléváme ještě teplý.

Zdroj: Čokoládový fondant; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-1 [On-line 15.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.