reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový koláč, jahody s balsamikovou redukcí

Suroviny
Těsto

  • hladká mouka 200 g
  • cukr moučka
  • změklé máslo 90 g
  • vejce 1 ks
  • cukr 2 lžíce

Náplň

  • smetana 30 % 200 ml
  • vejce 1 ks
  • hořká čokoláda 200 g
  • sůl špetka
  • cukr 1 lžíce

Jahodový přeliv

  • malá vanička jahod 1 ks
  • balsamiková redukce

Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme uležet v lednici alespoň 30 minut. Poté je vyválíme a vložíme do formy na koláč. Troubu rozehřejeme na 180°C a korpus vložíme na 10 minut do trouby, aby se zatáhl.

Na sporáku zahřejeme smetanu a vložíme do ní rozlámanou čokoládu. Dosladíme, přidáme špetku soli a celou směs mícháme do úplného rozpuštění. Do vychladlé směsi opatrně vmícháme vejce.

Na předpečený korpus vlijeme čokoládovou směs, snížíme teplotu na 140°C a pečeme do zatuhnutí směsi – trvá to čtvrt hodiny. Po upečení koláč vychladíme a podáváme jej se směsí nadrobno nakrájených jahod dochucených moučkovým cukrem a balsamikovou redukcí.

Zdroj: Čokoládový koláč, jahody s balsamikovou redukcí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-kolac-jahody-s-balsamikovou-redukci  [On-line 03.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.