4−6 porcí
- 5 plátků želatiny
- 100 g čokolády na vaření nebo jiné s vysokým obsahem kakaa
- 80 g krystalového cukru
- 3 žloutky
- 300 ml 33% smetany
- 4−6 cukrářských piškotů
- ledové nebo slámové víno
- 125 g čerstvých malin
- kokosové hoblinky
Želatinu necháme v troše vody nabobtnat.
Menší kastrůlek vložíme do většího s vodou a v této vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté smícháme se smetanou.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme k čokoládě spolu s nabobtnalou želatinou. Když je tekutina hladká a želatina zcela rozpuštěná, vlijeme směs do mističek a necháme ztuhnout.
Vychlazený čokoládový krém podáváme chlazený s piškotem máčeným v ledovém víně, s malinami a kokosovými hoblinkami.
Zdroj: Čokoládový krém s kokosovými hoblinkami, cukrářským piškotem a malinami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1648-cokoladovy-krem-s-kokosovymi-hoblinkami-cukrarskym-piskotem-a-malinami/ [On-line 22.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář