reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový krém s kokosovými hoblinkami, cukrářským piškotem a malinami

4−6 porcí

  • 5 plátků želatiny
  • 100 g čokolády na vaření nebo jiné s vysokým obsahem kakaa
  • 80 g krystalového cukru
  • 3 žloutky
  • 300 ml 33% smetany
  • 4−6 cukrářských piškotů
  • ledové nebo slámové víno
  • 125 g čerstvých malin
  • kokosové hoblinky

Želatinu necháme v troše vody nabobtnat.

Menší kastrůlek vložíme do většího s vodou a v této vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté smícháme se smetanou.

Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme k čokoládě spolu s nabobtnalou želatinou. Když je tekutina hladká a želatina zcela rozpuštěná, vlijeme směs do mističek a necháme ztuhnout.

Vychlazený čokoládový krém podáváme chlazený s piškotem máčeným v ledovém víně, s malinami a kokosovými hoblinkami.

Zdroj: Čokoládový krém s kokosovými hoblinkami, cukrářským piškotem a malinami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1648-cokoladovy-krem-s-kokosovymi-hoblinkami-cukrarskym-piskotem-a-malinami/  [On-line 22.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.