Ingredience
- 125 g hořké čokolády
- 200 g hladké mouky
- 200 g mletých mandlí
- 100 g hnědého cukru
- Sůl
- 3 žloutky
- 180 g másla
Mouku, mandle, cukr, sůl, povolené máslo a žloutky prohněteme. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a znovu propracujeme. Těsto rozprostřeme na dno formy. Pečeme 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Korpus necháme zchladnout. Nalijeme na něj čokoládový krém, který necháme také zchladnout. Hotový dezert pokryjeme šlehačkou a ozdobíme praženými mandlemi.
Zdroj: Čokoládový páj; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2466-cokoladovy-paj/ [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář