Ingredience
- tmavé čokolády (nejméně 70% kakaové hmoty) 125 g
- másla (+ trochu na vymazání formiček) 125 g
- krupicového cukru 150 g
- 2 velká vejce + 2 žloutky 1 dávka
- hladká mouka 50 g
- šlehačka na ozdobu 1 dávka
- na čokoládovou omáčku:
- krupicového cukru 110 g
- čokolády 170 g
- máslo 2 lžíce
- likér 2 lžíce
1. Předehřejeme si troubu na 190°C. Čokoládu a máslo nakrájené na kousky vložíme do vodní lázně, necháme rozpustit a následně vychladit. Ušleháme cukr vejce a žloutky, až bude směs hustá a světlá. Potom k ní zašleháme rozpuštěnou čokoládu, přidáme mouku, dáme do formiček a pečeme cca 20 minut. Bábovičky vyběhnou, popraskají a na dotek budou pružné.
2. V době pečení si připravíme čokoládovou omáčku tak, že pomalu rozpustíme všechny ingredience a přivedeme je k varu. Mícháme, dokud nebude omáčka lesklá. Pokud omáčka zbude, můžete ji zamrazit a použít později.
Zdroj: Čokoládový sen; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-sen [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář