reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravský vrabec

Ingredience

  • bůček 400 g
  • vepřová plec 400 g
  • cibule 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • stroužky česneku 1 dávka
  • kmín 1 dávka
  • na bylinkovou palačinku:
  • vejce 1 kus
  • hladká mouka 100 g
  • sůl 1 dávka
  • mléko 200 ml
  • bylinky 1 dávka

Na bramborové knedlíky:

  • 1 kg brambor,
  • 1 kg krupice,
  • 1 vejce,
  • sůl

Na zeleninové přílohy:

  • 1 sklenice nebo pytlík kysaného zelí bílého,
  • 1 sklenice nebo pytlík kysaného zelí červeného,
  • 2 špenátové protlaky,
  • 1 cibule,
  • 1 vejce,
  • olej nebo sádlo

1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky, koření. Podlijeme vodou a dáme péct asi na hodinu na 180°C.

2. Mezitím si uvaříme doměkka brambory ve slupce. Oloupeme a vychladlé nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vejce. Uděláme těsto, vyválíme knedlíky a v osolené vodě je asi 20 minut povaříme, jednou otočíme.

3. Zelí slijeme a na omastku si usmažíme cibulku. Přidáme pokrájené zelí, kmín, kdo má rád sladší, může přidat i cukr. Necháme chvíli dusit.

4. Na špenát si opět osmahneme cibuli, přidáme špenát, sůl, pepř a necháme povařit. Nakonec přidáme vejce, které nám špenát zahustí, drcený česnek a pět minut ještě podusíme.

Zdroj: Moravský vrabec; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravsky-vrabec [On-line 16.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.