Ingredience
- smetana ke šlehání 400 ml
- mascarpone 250 g
- hořká čokoláda 100 g
- půl balení vanilkového cukru 1 dávka
- sezónní nebo mražené ovoce 1 lžíce
- čokoládové hobliny a čerstvá máta na ozdobu 1 dávka
150 ml smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Zbytek smetany vyšleháme v pevnou šlehačku. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a spojíme se šlehačkou. Tento smetanový krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první vmícháme dvě lžíce čokoládového krému a hmotu rozdělíme do pohárů. Pak rozdělíme do pohárů zbylý čokoládový krém. Přidáme ovoce dle chuti a pohár zakončíme bílým krémem. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvou mátou. Dáme vychladit do ledničky.
Zdroj: Čokoládový sen; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-sen-0 [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář