reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Coppa meringata – Pusinkový pohár

4-6 porcí

  • 3 bílky
  • 185 g cukru krupice
  • 750 g smetany ke šlehání
  • ovoce podle chuti

Z bílku a cukru vyšleháme sníh, naplníme jím cukrářský pytlík a na plech s pečícím papírem vytvoříme hromádky o průměru zhruba 5 cm. Vzniklé pusinky sušíme v troubě na 50-80 °C alespoň 2 hodiny (záleží na troubě). Čím déle budeme pusinky péct, tím budou lepší.
Smetanu vyšleháme do tuha. Pohár plníme střídave lžící smetany, rozdrobenou pusinkou a drobným ovocem podle chuti (můžeme použít jak čerstvé ovoce, tak kompot).

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.