4-6 porcí
- 3 bílky
- 185 g cukru krupice
- 750 g smetany ke šlehání
- ovoce podle chuti
Z bílku a cukru vyšleháme sníh, naplníme jím cukrářský pytlík a na plech s pečícím papírem vytvoříme hromádky o průměru zhruba 5 cm. Vzniklé pusinky sušíme v troubě na 50-80 °C alespoň 2 hodiny (záleží na troubě). Čím déle budeme pusinky péct, tím budou lepší.
Smetanu vyšleháme do tuha. Pohár plníme střídave lžící smetany, rozdrobenou pusinkou a drobným ovocem podle chuti (můžeme použít jak čerstvé ovoce, tak kompot).
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342
Poslední tip, trik či komentář