4 porce
- 800 g telecí kýty
- 8 plátků libové šunky
- 4 plátky ementálu
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- slunečnicový olej
- 1 citron
Maso očistíme a nakrájíme na 8 tenkých plátků, které přes folii rozklepeme.
Maso osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátky sýra a opět šunky. Zakryjeme druhý plátkem masa a po stranách sklepeme dohromady.
Takto připravené maso obalíme v trojobalu – hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme např. s bramborovou kaší a plátkem citronu.
Příloha
- bramborová kašeZdroj: Cordon bleu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1436-cordon-bleu/ [On-line 07.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář