reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný dezert se šlehačkou

Ingredience

  • jablka 1 kg
  • vanilkový pudink 2 kusy
  • cukr 2 lžíce
  • dětské piškoty 1 balení
  • citronová šťáva 1 dávka
  • banány 2 kusy
  • voda 250 ml

caffé latte (na 2 sklenice):

  • mléko 1 hrnek
  • vařící rozpustná káva 1 hrnek
  • skořice a cukr dle chuti 1 dávka

1.Očištěná a nakrájená jablka rozdusíme v trošce vodě s cukrem na pyré. Pudink rozmícháme ve vodě, vlijeme do pyré a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu podle chuti. Na dno formy naklademe piškoty, přidáme kolečka banánu a vše zalijeme připravenou jablečnou hmotou s pudinkem. Dáme dobře vychladit do lednice, můžeme podávat se šlehačkou a kávou.

2. Mléko si ohřejeme, aby bylo úplně horké, potom ho šlehačem vyšleháme, až se začne tvořit pěna. Do půlky každé sklenice nalijeme horké mléko, lžičkou „naházíme“ do sklenice ještě trochu pěny a část si jí necháme. Kávu lijeme do sklenice opatrně po stěně sklenky jen tak tenkým proudem, aby se káva s mlékem nesmíchaly. Na konec ještě dáme zbylou pěnu a navrch posypeme trochu skořice. Cukr už si každý dá dle vlastní chuti.

Zdroj: Jablečný dezert se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecny-dezert-se-slehackou [On-line 07.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.