- 4 velké brambory
200 g kysaného zelí
200 ml zakysané smetany
100 ml mléka
10 g hladké mouky
cukr
ocet
kmín
sůl
Do brambor, které jsme uvařili ve slané vodě s trochou kmínu do poloměkka, přidáme překrájené kysané zelí, přivedeme k varu a až brambory zcela změknou, za stálého míchání zahustíme zálivkou ze smetany, mléka a mouky a aspoň 15 minut provaříme. Dochutíme solí, cukrem, kmínem, a máme-li rádi polévku kyselejší, můžeme přidat i trochu octa. Podáváme nejlépe ve vydlabaném chlebu.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/458-couracka-v-chlebu/
Poslední tip, trik či komentář