reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cozze di nonna Mara – Mušle babičky Mary

  • 4 porce
  • 1 kg slávek
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 2 dl bílého vína
  • 1 plechovka loupaných rajčat (600 g)
  • 4 vejce
  • hrst petrželky
  • citronová šťáva
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Očištěné mušle pár minut podusíme, aby se otevřely. Poté odstraníme prázdné půlky mušlí a necháme jen ty s masem. V pánvi na oleji orestujeme šalotku nakrájenou na jemno, slávky vyskládáme na dno pánve a necháme pár minut restovat. Poté přidáme rajčatový koncentrát rozmíchaný ve víně a loupaná rajčata.

Vejce vyšleháme se solí a pepřem a směsí zalijeme slávky. Necháme lehce vyvařit, zakápneme šťávou z citronu, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=700&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.