- 4 porce
- 1 kg slávek
- 1 šalotka
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 2 dl bílého vína
- 1 plechovka loupaných rajčat (600 g)
- 4 vejce
- hrst petrželky
- citronová šťáva
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Očištěné mušle pár minut podusíme, aby se otevřely. Poté odstraníme prázdné půlky mušlí a necháme jen ty s masem. V pánvi na oleji orestujeme šalotku nakrájenou na jemno, slávky vyskládáme na dno pánve a necháme pár minut restovat. Poté přidáme rajčatový koncentrát rozmíchaný ve víně a loupaná rajčata.
Vejce vyšleháme se solí a pepřem a směsí zalijeme slávky. Necháme lehce vyvařit, zakápneme šťávou z citronu, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=700&u=342
Poslední tip, trik či komentář