reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crema allo zafferano – Šafránový krém

4 porce

  • 150 g cukru
  • 4 žloutky
  • 60 g solamylu
  • 5 dl mléka
  • 25 g másla
  • 1 lžička šafránových pestíků
  • 0,4 dl mandlového likéru

V míse vyšleháme žloutky s cukrem a s mandlovým likérem. Jakmile se cukr rozpustí,
přilijeme vlažné mléko a na mírném ohni šleháme. Přidáme solamyl, šafránové
pestíky a na závěr máslo. Když směs zhoustne, stáhneme z ohně a krém nalijeme do
servírovacích sklenic. Po vychladnutí necháme 2 hodiny odležet v lednici.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.